.
 

Archieven> Artikel> N°86
article précédent image suivante

Vetrijke levensmiddelen rijk aan polyfenolen minder gevaarlijk?

Nicolas Guggenbühl diëtist, voedingsdeskundige

" HEALTH & FOOD " nummer 86, Januari 2008

het artikel drukken

De enige remedie om de schadelijke invloed van de vetten te bestrijden bestond er - tot op heden - in deze uit de voeding te schappen. Er dient zich blijkbaar een alternatief aan: de inname van bepaalde polyfenolen. Israëlische onderzoekers vergeleken het effect van drie verschillende maaltijden op basis van kalkoenvlees (controlemaaltijd), kalkoenvlees en polyfenolen uit wijn (toegediend voor of na de bereiding). Nadien werden de malondialdehydewaarden (MDA) in het bloed en de urine bepaald. MDA is een nevenproduct gevormd tijdens de vetvertering en gaat gepaard met een toename van hart- en andere chronische aandoeningen. De onderzoeksresultaten tonen aan dat na de controlemaaltijd de MDA waarde vijfmaal was toegenomen, terwijl na de maaltijd met polyfenolen uit wijn er nagenoeg geen verhoging werd vastgesteld. Toch niet te voorbarig zijn... Indien inderdaad de gevolgen van een MDA-verhoging kunnen 'uitgewist' worden, biedt dit nog niet noodzakelijk een oplossing voor de problemen van overgewicht.

Nicolas Guggenbühl diëtist, voedingsdeskundige


The FASEB Journal, januari 2008

hoog van bladzijde


Google

Web
H&F.be
 

© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés