Zwangerschap: haal het foliumzuur uit de schaduw
Dankzij foliumzuur kan het risico op bepaalde aangeboren misvormingen sterk worden verminderd op voorwaarde dat het tijdig wordt ingenomen. In de Verenigde Staten worden heel wat voedingsmiddelen ermee verrijkt maar dat lijkt niet voldoende. Vandaar dit nieuwe initiatief om de voedingsmiddelen die er voldoende van bevatten meer zichtbaar te maken.
Nicolas Guggenbühl, Diëtist voedingsdeskundige News van:
|
Tien jaar verrijking Om de essentiële bevolkingsgroep te bereiken heeft men inde Verenigde Staten ervoor gekozen om basisvoedingsmiddelen te verrijken met foliumzuur. Sinds 1998 worden bloem- en graanproducten nu verrijkt. En sindsdien is het percentage misvormingen van de neurale buis met 26 % gedaald. Dat is al niet slecht maar het zou nog beter kunnen, vooral wat betreft de sensibilisatie van de vrouwen voor deze problematiek en de informatie over de bronnen van B9. Dr. J. Andris Referentie: |
||
<< previous | next >> |
|
© Health and Food est une publication de Sciences Today - Tous droits réservés |