.
Inhoudstafel HF 125
Dossier: metabool syndrom
GGO’s en mensen
Er was een felle controverse enkele weken geleden omtrent een toxicologische studie gepubliceerd door de bioloog Gilles-Eric Séralini. Pro en contra GGO slingerden verwijten naar elkaars hoofd. Wat moeten we daarvan denken?
Melk en metabool syndroom
Is melk echt goed voor elk? Daarover werd enkele jaren geleden een boek gepubliceerd door een auteur die wilde aantonen dat melk alles behalve goed was. Maar de huidige wetenschappelijke data vertellen iets helemaal anders. Zelfs het metabool syndroom zou gunstig kunnen worden beïnvloed door het gebruik van melk en zuivelproducten. De bewijzen in die zin stapelen zich op.
Oméga-3: veel voordelen
De omega-3 vetzuren zijn gunstig voor de gezondheid en leveren een bijdrage tot het verbeteren van een hele reeks fysiologische factoren. Tal van studies getuigen daarover.
De beloften van STEVIA
Het zoetmiddel dat het laatste op onze markt is verschenen is een jonge belofte. Dit middel helpt niet alleen om gewicht te verliezen maar lijkt ook nog te werken tegen hypertensie, diabetes, oxidatie en ontsteking.
«Plant-based» menu: gebruiksaanwijzing
We benadrukken nu al ettelijke maanden het belang en de voordelen van een meer «plantaardige» voeding. Maar hoe kunnen we dat vertalen naar praktische aanbevelingen?
Web
H&F.be