.
Inhoudstafel HF 98
Kanker en voeding: een stand van zaken
In België en overal elders, stijgt jaar na jaar het aantal nieuwe gevallen van kanker. Bepaalde risicofactoren blijken verband te houden met onze voeding, anderzijds biedt een gezonde evenwichtige voeding bescherming tegen kanker. Tijdens het laatste symposium van het Instituut Danone gehouden op 17 oktober, schetsten diverse experts een stand van zaken
Voedingsallergieën en -pseudoallergieën: niet te verwarren!
De termen « voedingsallergie» en « voedingspseudo-allergie » zijn nog erg abstracte begrippen voor het brede publiek. Deze twee aandoeningen komen nochtans in onze streken alsmaar frequent voor. Daarom is het belangrijk ze van elkaar te onderscheiden.
Allergie tegen koemelk
De allergie voor koemelkeiwitten (AKME) is een reëel probleem van de volksgezondheid bij kinderen. Voor de leeftijd van 1 jaar is koemelk de voornaamste oorzaak van voedselallergie en het is de derde oorzaak bij kinderen jonger dan 15 jaar. Maar er zijn oplossingen voor.
Oméga-3: hoeveel er van innemen?
Omega-3 vetzuren, de laatste jaren bijzonder populair, zijn ontegensprekelijk bevorderlijk voor de gezondheid. In 2004 publiceerde de Hoge Gezondheidsraad (HGR) nutritionele aanbevelingen voor deze vermaarde vettenzuren. Weinig Belgen halen echter deze aanbevelingen.
Web
H&F.be