.
-------------------------------------------- News 2013 ------------------------------------------
Parutie
27/09/13
Invloed van yoghurt op de gezondheid
Tijdens een symposium van het Yogurt in Nutrition Initiative for a Balanced Diet kwamen vooraanstaande voedingsexperts aan het woord over yoghurt en andere zuivelproducten
19/09/13
Melk, een uniek voedingsmiddel met tal van heilzame effecten
19/09/13
Brood is leven
Op het International Congress of Nutrition in Granada werd er onder meer gediscussieerd over brood. Dat was voor de wetenschappers een gelegenheid om enkele foutieve ideeën over brood uit de wereld te helpen.
19/09/13
Werelddag van de voeding
Het wereldcongres over voeding vindt momenteel plaats in Granada, Spanje. Er wordt een overzicht gegeven van de recente aanwinsten inzake voedingswetenschappen.
19/09/13
Als de ouders groot zijn …
De lengte en het gewicht van de ouders en zelfs van de grootouders oefenen invloed uit op de latere gezondheid van de kinderen
02/07/13
Bij Sodexo geen vlees van gecastreerde varkens
Sodexo zet een volgende stap op de weg naar duurzame voeding en haar acties voor een beter dierenwelzijn. Binnen enkele maanden zal Sodexo de eerste speler binnen de cateringsector zijn die niet langer vlees van gecastreerde varkens aanbiedt. Met de steun van GAIA zullen er dankzij dit krachtige engagement 6.000 biggen gespaard blijven van een pijnlijke en onnodige castratie.
01/07/13
Bisfenol A-blootstelling langs voeding en niet-voeding
Na zijn advies uit 2010 (HGR 8697) heeft de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een aanvullend advies opgesteld over de evaluatie van de verschillende blootstellingswegen aan bisfenol A (BPA) en de alternatieven ervoor, in het bijzonder voor kinderen jonger dan drie jaar.
28/01/13
Bisfenol A-blootstelling langs voeding en niet-voeding
Na zijn advies uit 2010 (HGR 8697) heeft de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een aanvullend advies opgesteld over de evaluatie van de verschillende blootstellingswegen aan bisfenol A (BPA) en de alternatieven ervoor, in het bijzonder voor kinderen jonger dan drie jaar.
09/01/13
Nederlandse jongeren uitgegroeid
Nederlandse jongeren zijn niet langer geworden. Dat blijkt uit de Vijfde Landelijke Groeistudie (5e LGS) uitgevoerd door TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) samen met Vumc (Vrije Universiteit Medisch Centrum, Amsterdam) en LUMC (Leiden Universiteit Medisch Centrum)
02/01/13
Nieuwe regels voor de voedingswaarde-etikettering: flowchart voor professionelen
Op 13 december 2014 en twee jaar later, op 13 december 2016, worden nieuwe regels voor de etikettering van voedingsmiddelen en de voedingswaarde-etikettering van kracht (Verordening (EU) nr. 1169/2011).
Web
H&F.be