De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten is 300 g per dag. Onderzoek toont echter aan dat weinig mensen deze hoeveelheid halen. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) heeft in samenwerking met Frankrijk en Nederland een campagne op touw gezet die de consumptie van groenten in het algemeen, met extra aandacht voor groenten uit diepvries, blik en glas, moet bevorderen. Deze campagne wordt gecofinancierd door de Europese Unie en de Vlaamse Overheid. Een hectisch leven? Geen tijd? Er zijn vele uitvluchten om niet elke dag groenten te bereiden. Met groenten uit diepvries, blik of glas is dit verleden tijd: ze zijn immers gebruiksklaar. De groenten hoeven niet meer schoongemaakt en versneden te worden en ze zijn bovendien makkelijk te doseren. Een gebrek aan tijd is niet langer een reden om geen lekkere maaltijd met groenten op tafel te zetten. Door de snelle verwerking van groenten uit diepvries, blik of glas blijven de voedingseigenschappen van deze groenten bovendien zo veel mogelijk behouden. Verwerkte groenten zijn met andere woorden niet enkel makkelijk, maar dragen ook bij tot de opname van essentiële voedingsstoffen.

Een aantrekkelijke brochure, boordevol tips, weetjes en recepten werd dit jaar ontwikkeld. U vindt deze brochure als bijlage bij dit nummer van Health and Food. U kunt extra exemplaren van deze brochure aanvragen via de website www.makkelijkegroenten.be of op volgend adres:

VLAM
Katrien De Nul
Koning Albert II-laan 35 bus 50
1030 Brussel