.
Inhoudstafel HF 119
Zakagenda van voedingmiddelen voor diabetici
Als sommige voedingsmiddelen in adequate verhoudingen en hoeveelheden worden gebruikt, kunnen zij bijdragen tot het glycemisch evenwicht bij diabetespatiënten. We overlopen enkele ervan in het licht van recente studies.
Diëtisten hebben het over zuivelproducten
De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en de «Union Professionnelle des diplômés en Diététique de Langue Française ( UPDLF )» organiseren van 19 tot 24 maart 2012 hun jaarlijkse ‘Week van de diëtist’. Het thema voor dit jaar is ‘Krachtig zuivel’.
Acerola: een kleine vrucht met groot potentieel!
Acerola, Malpighia emarginata, ook wel de Indische kers of Barbadoskers geheten, is een kleine, bij ons nog weinig gekende vrucht die een aantal bijzondere interessante voedende bestanddelen bevat, in het bijzonder vitamine C, een voor ons levensnoodzakelijke vitamine.
ICT bij diabetes
Op het Wereldcongres over Diabetes, georganiseerd in december in Dubaï door de International Federation for Diabetes (IDF) was een volledige sessie gewijd aan het belang van nieuwe technologieën (web, smartphone, informatica, ...) voor de educatie van de patiënt.
Hypercholesterolemie: denk aan rode rijst!
Gefermenteerde rode rijst wordt al lang in Azië gebruikt omwille van de talrijke gunstige effecten ervan. In onze westerse landen is dat voedingsmiddel echter nog niet goed gekend. Toch zou dat bijzonder voedingsmiddel dankzij de gist die dient voor de fermentatie een onvergelijkbaar voordeel kunnen opleveren in de strijd tegen hypercholesterolemie.
Web
H&F.be