.
Inhoudstafel HF 93
Mediterrane voeding & cardiovasculaire aandoeningen
De risicofactoren met betrekking tot de etiologie van cardiovasculaire aandoeningen zijn genoegzaam gekend. Het aspect voeding maakt daar zeker deel van uit. Het Mediterraans voedingspatroon biedt de beste garanties om CVA te voorkomen.
Meer groenten eten? Een kinderspel voor iedereen!
Met een levendige campagne en een brochure vol ideeën wil VLAM de consumptie van groenten bevorderen. Groenten uit diepvries, blik of glas kunnen bijdragen om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te behalen. Met de hedendaagse technieken blijven de voedingseigenschappen in deze groenten bewaard.
Intestinale flora en obesiteit
Mogelijk speelt de samenstelling van het microbieel ecosysteem van de darm een rol in de etiologie van zwaarlijvigheid. Een wijziging van de samenstelling van de darmflora (met probiotica) biedt belovende perspectieven voor de behandeling van deze aandoening.
Een overzicht van welzijn
In februari 2009 heeft het fit2PRO-salon plaats. Een salon dat zich toespitst op gezondheid, fysieke activiteit, psychisch en esthetisch welzijn. Zowel professionelen als het grote publiek worden er op uitgenodigd.
Als vetten verhit worden
Meer en meer wordt voor de warme bereidingen in de keuken gebruik gemaakt van vetstoffen op basis van meervoudig onverzadigde vetzuren. Het is goed om weten dat deze vetstoffen kunnen oxideren tijdens de bereiding.
Voeding van het kind: neurobiologische en gedragskenmerken
Vanaf de prille levensjaren vertonen kinderen voedselvoorkeuren die mede bepaald worden door de opvoeding van de ouders..
Web
H&F.be