.
 

Inhoudstafel HF 62
Dec 2003
Polyfenolen aan kop
Ze zijn in ruime mate aanwezig in het plantenrijk, ze bezitten geen voedingswaarde, maar wekken alsmaar meer belangstelling: we hebben het over de polyfenolen die hun stempel drukken op “plezierige” voedingsmiddelen zoals chocolade en rode wijn.

Cacao in het hart van de bloedsomloop
Het " voedsel van de goden " bulkt van de flavonoïden met interessante werking op de gezondheid van hart en slagaders.

Soja en prostaat: de bakens gezet
Hoewel de gegevens bij mensen nog schaars zijn, lijkt de therapie van de toekomst voor het behandelen van prostaatkanker het inschakelen van soja te zijn. Het is evenwel nog niet duidelijk hoeveel de beschermende dosis bedraagt en hoe een en ander in zijn werk gaat.

De alleerste kreetjes van een evenwichtige voeding
Bepaalt de voeding tijdens de eerste levensmaanden onze gezondheid op latere leeftijd? Een aantal tekenen, terecht of onterecht, wijzen althans in die richting, met name in verband met de “programmatie” van zwaarlijvigheid.

Vetzuren als smeersel voor neuronen
Heeft het voedingspatroon een invloed op het leerproces en het gedrag van kinderen? Meer en meer specialisten zijn hiervan wel overtuigd. Dit waren onder meer de onderwerpen van gesprek op het 6de Congres Voeding en Gezondheid: de rol van vetzuren bij concentratiestoornissen / hyperactiviteit, dyslexie en dyspraxie.

Het Elfde Gebod: fruit en groenten zult gij eten !
Zelden bereikte het wetenschappelijk voedingsonderzoek dergelijke eensgezindheid: een dagelijkse consumptie van fruit en groenten is essentieel in een gezonde voeding. Maar wat denken onze adolescenten hierover?
Current Cover
<< previous next >>

Google

Web
H&F.be