.
 

Inhoudstafel HF 64
Mart/April 2004
Probiotica als ‘booster’ voor immuniteit?
De voedingswetenschap heeft zich lange tijd gebogen over de voedingsbehoeften van de mens om zo te evolueren naar een optimalisatie van de functies van onze voeding en de preventie ervan.

Adhesiecapaciteit: eerste prijs voor LGG
De mate waarin probiotica zich in de darm kunnen nestelen is een belangrijk criterium waarop hun belang voor de gezondheid en beïnvloeding van biologische eigenschappen beoordeeld worden.

Probiotica bij kinderen vereist nog onderzoek
De werking van probiotica bij kinderen is nog niet helemaal duidelijk. De gunstige werking van probiotica bij volwassenen kan niet zomaar naar kinderen worden geëxtrapoleerd.

Cholesterol : De norm voor verzadigde vetten, een illusie?
Sinds de Zevenlandenstudie, nu veertig jaar geleden, maakt een beperking van de opname aan verzadigde vetten deel uit van de strategie om het serumcholesterolgehalte te controleren.

Cholesterol controleren: gemakkelijker gezegd dan gedaan?
Voor heel wat jonge volwassenen is het cholesterolprobleem er een dat vooral op anderen betrekking heeft.

Vitamine E: de biologische beschikbaarheid
Het wetenschappelijk onderzoek doet dikwijls beroep op zeer veel proefpersonen om op mensen aan te tonen wat bij dieren of tijdens experimenten geobserveerd werd.

Constipatie verhelpen door voeding
Constipatie is vaak het gevolg van een verkeerde voedingsgewoonte. Enkele eenvoudige voedingsadviezen volstaan nochtans om de symptomen te milderen of om de triviale klachten van zowat 20 % van de patiënten die op consult komen te ontlasten.

Het dierenrijk opnieuw aan de macht
Meer en meer komen voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong met een verbeterde vetsamenstelling op de markt die mee op de golf van omega-3 vetzuren surfen.
Current Cover
<< previous next >>

Google

Web
H&F.be